tiistai 21. maaliskuuta 2023

Katsaus vuoteen 2022

En ole pariin vuoteen muistellut kuluneita vuosia Gingan ja sen fandomin osalta. Ehkä nyt olisi taas sen aika. Mitä tapahtui vuonna 2022?

Ginga Densetsu Noah jatkui japaniksi osin 14-17. Suomeksi saatiin osat 6-11. Takahashi lopetti Noah -sarjan ja aloitti uuden Ginga Shōnen Densetsu Dog Days -sarjan, joka kertoo mm. Takahashin omasta elämästä.

Fanemalta ilmestyi uusia Ginga-pehmoja ja pehmo-maskotteja, joita oli mahdollista ennakkotilata Faneman sivuilta tai Urumista. Hahmoiksi saatiinkin Riki, John, Akame, Ben ja tiikeriveljekset. (Muut olivat pehmoja, tiikeriveljekset pehmo-maskotteja.)
Marraskuun puolella käynnistyi vuorostaan ennakkotilaus pehmoista/pehmo-maskoteista koskien hahmoja Weed, Gin, Kyoshiro, Tesshin, GB ja Jerome. Weedistä tehtiin pehmo ja pehmo-maskotti. Ginistä pehmo, Kyoshirosta, Tesshinistä, GB:stä ja Jeromesta pehmo-maskotit.

K Production Gin-figuuri myytiin loppuun. Figuureja valmistettiin rajalliset 150 kappaletta.

Urumi siirtyi tukemaan sodasta kärsinyttä Ukrainaa, sillä kaupasta oli mahdollista ostaa/ennakkotilata kolmea eri Ginga-aiheista pinssiä. Näiden pinssien tuotot ohjattiin sitten Unicefille ja Revived Soldiers Ukraine’lle.
Vuoden loppupuolella Urumissa alkoi ennakkotilaus koskien kahta Ginga-aiheista t-paitaa. Toinen karhukoirien kuvalla ja toinen ryhmäkuvalla.

Manga Museo myi Ginin päällä varustettuja avaimenperiä/sateenkaarimerkkejä. Muuten nähtiin myös erilaisia tarroja, t-paitoja, avainnauhoja, nenäliinalaatikoita yms. uusina oheistuotteina.

Tesshinin ääninäyttelijä Kosuke Takeuchi menehtyi 45-vuotiaana 8.6.2022.
Takahashin 50-vuotisen uran kunniaksi Helsingissä järjestettiin Hopeanuoli-aiheinen näyttely 27.10-29.10.
Future Film toi japanilaisen Hopeanuoli-musikaalin Suomeen, se nähtiin mm. Finnkinossa 12.8.2022.

Entäs sitten yhdistyksen toiminta? 

Suomen Hopeanuoli-fanit ry täytti 10 vuotta. Sen kunniaksi yhdistys järjesti mm. piirrustuskilpailun, arpoi GDW-aiheisen keräilykorttien 2. sarjan buusteripaketin, GDW-figuurin, Hopeanuoli-värityskirjan, The First Wars -mangan ja Jerome-pehmon. Lisäksi Hopeapuotiin tuli myyntiin juhlamuki.
Suomen Hopeanuoli-fanit ry äänesti jälleen jäsenlehtien teemoista ja valitsi hallituksen kyseiselle vuodelle. Yhdistys oli mukana myös Hopeatorilla 12.8. Tuolloin oli japanilaisen Hopeanuoli-musikaalin ensi-ilta, jonka päätteeksi oli mahdollista ostaa Ginga-aiheisia oheistuotteita tai osallistua tietokilpailuun.
Yhdistys ennätti myös toteuttamaan fanitaidepohjaisen seinäkalenterin vuodelle 2023 ja se olikin ennakkotilattavissa 30.9 asti. Jonkin aikaa kalenteria oli mahdollista ostaa Hopeapuodista.

Sellainen vuosi. 

Merkittävimpinä asioina pidän ehdottomasti Hopeanuoli-musikaalia, Faneman uusia tuotteita ja yhdistyksen 10-vuotistaivalta siinä missä Takahashin 50-vuotistaivalta. Kiitos vuodesta 2022 ja varmasti tämäkin vuosi tulee olemaan yhtä hyvä.

1 kommentti:

  1. Hienolta kuulostaa!

    2022 starttasi myös uusi Ginga-blogi, mikä mielestäni ylittää uutiskynnyksen blogien nykyisen vähyyden vuoksi:
    hopeanuoli-ginga.blogspot.com/2022/11/blog-post.html

    -Jungle

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.