lauantai 21. toukokuuta 2016

Värivirheitä vaiko tyylillisiä värityksiä?

Minun on pitänyt jo parin vuoden sisällä puhua oheistuotteissa esiintyvistä erilaisista värityksistä. GDW:n figuureita tai kansia/levyjä en taida kuitenkaan ottaa. Ehkä jälkimmäisiin palaan myöhemmin omassa postauksessa?

Benin pahvimagneetti
Benin kuonon väri näyttää oranssilta, vaikka sen pitäisi olla ruskea/musta versiosta riippuen. Tätä esiintyy hahmon kohdalla monessa muussakin oheistuotteessa. GNG:n lautapelissä, Tomorrow singlessä, sandaaleissa, värityskirjassa, palapelissä, laulukirjassa, julisteessa, palapelissä, levyissä, levyissä, periaattessa syömäpuikoissakin ja alkuperäisessä japanilaisessa kannessa.

(c) Hopeatiikeri
 Great pahvimagneetti
Greatilla on vähän sama juttu kuin Benin ulkonäköän kohdalla. Toki tällaista ulkonäköä on esiintynyt ihan animen ensimmäisissä jaksoissakin. Ajatus ulkonäöstä ollut joskus kenties tällainen? En tohdi listata erikseen, mistä juuri tätä ulkonäköä löytyy. Aika monista aiemmista.

Kangasjuliste
Olenko ainoa, joka on kiinnittänyt huomiota Johnin valkoisiksi jääneisiin silmiin? Kyseessähän on mangan versio ja hahmolla on oikeastaan monta eri värivaihtoehtoa silmille. Keltaiset tai siniset.

Nenäliina
Tämän värityksistä ei varmaan tarvitse selittää erikseen. Siellä näkyy Musashia sinisenä, Johnia ja Crossia vihreänä. Eri sävyjä näyttäneen olevan muissakin. Ajatella, jos Gingassa olisi vihreitä koiria..

(c) Methpring
Jerome-avaimenperä
Gingasta on olemassa harvinaisia avaimenperiä, joista Jeromen väritys on selkeästi mennyt pieleen. Ruskea ja keltainen yhdistelmällä mennään, vaikka hahmo olisi kaivannut mustavalkoisuutta.

Weed-pyyhe
Tässä pyyhkeessä itseäni häiritsee erityisesti Hookin väritys. Näen hahmon oikeaksi väriksi valkoisen ruskeilla laikuilla. Mutta pyyhkeessä Hook on lähempänä keltaista Meliä. Se paistaa joukosta liian vahvasti läpi.

GNG:n teekuppi
Teekupin kohdalla ihmettelen sinänsä Daisuken ihonvärin sävyä. Mutta toisaalta se selittyy kupin ns. tyylillä. Madaran ja Hidetoshin väritykset taitavat kuitenkin näyttää aika ihmeellisiltä? Madara näyttää nimittäin oranssilta. 
Joissain GNG:n levyissä ihmettelen sitä, miksi hahmon toinen silmä ei ole puhki. Myöskin turkki saisi olla väriltään tummempi ruskea kuin oranssinen ruskea. Puhun vasemmanpuoleisesta kuvasta, jota on käytetty niin monessa oheistuotteissa.

Maitotölkit
Noh.. Näiden ei kai voi edes olettaa vastaavan alkuperäisten hahmojen ulkonäköä. Vaikka olisihan se mielenkiintoista nähdä nämä tuotteet sellaisina.

Riki karkkilaatikko
Yllä oleva kuva ei liity varsinaisesti asiaan. Mutta minusta on jännää, että Rikin karkkilaatikossa hahmon väritys on keltainen ja magneetissa taas valkoinen. Kellertävähän edustaa animea ja valkoinen mangaa. Onkohan sitten haluttu, että karkkilaatikot edustavat enemmän animea? Kun muita laatikoita katsoo. Etenkin Giniä. Mene ja tiedä.

 Tyyny/pussilakanasetti

Foorumilla tehtiin joskus löytö jonkinlaisesta pussilakanasetistä. Mutta tuotteen virallisuudesta ei taida olla tietoa? Mielenkiintoisia värejä tässäkin Rikillä, Smithillä, Benillä ja villikoirilla ylipäätään.

Muita oheistuotteita en taida ottaa esille. Monessa väritys saattaa juuri perustua mangaan/animeen ja siksi se ei ole väärin. Onhan Ginistäkin tällainen paita. Mutta en ajattele sen olevan virhe, kun hahmosta on niin monta ulkonäköä GNG:ssä..

Ehkä vielä joskus postauksia niistä kuvakaappauksista, joista on tehty oheistuotteita. Tai animen osalta virheellisistä värityksistä. 

5 kommenttia:

  1. "Rikin karkkilaatikossa" <- Tuon linkki ei vie karkkilaatikon kuvaan vaan laulukirjan kuvaan.

    "Rikin karkkilaatikossa hahmon väritys on keltainen ja magneetissa taas valkoinen. Kellertävähän edustaa mangaa ja valkoinen animea."

    Eikös se mene juuri toiste päin? Eli kellertävä edustaa animea ja valkoinen mangaa.

    VastaaPoista
  2. Minua itseäni väritys ei niin kovasti haittaa, kun en oheistuotteita sillä tavalla kerää. Jos minun pitäisi valita, kummasta pidän enemmän, animeväristä vai mangaväristä, niin useimpien kohdalla valitsisin animevärin koska sen opin silloin 90-luvulla tuntemaan. Mangavärejä katson vähän kummeksuen välillä.

    VastaaPoista
  3. Mua häiritsee, kun Ginin silmät on GDW:ssa siniset, vaikka ne on GNG:ssa ruskeat.. Musta se on outo virhe (?). Voihan kyse olla tietoisesta valinnasta, en ole kummemmin perehtynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit muuttuu niin paljon GNG:ssäkin, ettei se oli ainoastaan GDW:n vika.

      Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.