maanantai 18. tammikuuta 2016

Weed bussipysäkillä

Kaksoissolan foorumilla oli tehty löytö bussipysäkkipaikasta, jossa komeilee Weed. Paikka sijaitsee Leppävedellä, Eerolantien varrella. Tämän pysäkin lähellä oli myös toinen pysäkki, jossa komeili  Chi’s Sweet Homen Chi-kissa. Mutta tämä lieneen hyvä esimerkki siitä, miten Ginga voi näkyä arkipäivän elämässäkin.

Keskisuomalainen julkaisi aiheesta jutun 3.8.2015. Löydät sen myös täältä. 
Teksti (c) Laura Kangas.

Ilkivaltaa bussipysäkeillä voi ehkäistä näinkin – samat aseet käyttöön
Osa Laukaan Leppäveden bussipysäkeistä on saanut kesän aikana uuden ilmeen. Bussipysäkkejä koristavat maalaukset, jotka ovat hakeneet innoitusta japanilaisista piirrossarjoista ja -elokuvista. Pysäkkien seinillä seikkailevat muun muassa Naapurini Totoro- elokuvasta ja Pokemon -sarjasta tutut hahmot.
Pysäkkien hahmot ovat ilmestyneet paikalle juhannuksen jälkeen. Laukaan kunnalla työskentelevä puutarhuri Heli Nousiainen kertoo, että taiteilijoina on kolme kunnan kesätyöntekijää, jotka tulivat alun perin töihin ruohonleikkaus- ja kitkentähommiin.
– Ajattelimme, että tämmöinenkin voisi olla projektina. Sitten töihin tuli sen oloisia ihmisiä, että he osasivat piirtää ja muuta, niin ehdotimme heille pysäkkien maalaamista. Aika hyvin he ovat saaneet tehdä pelkästään sitä, Nousiainen sanoo.
Taiteilijat saivat vapaat kädet näkemyksiensä toteuttamiseen, ja lopputulos on nyt bussia odottavien ihailtavana. Leppäveden pysäkeistä kahdeksan on maalattu ja toiset kahdeksan on vielä maalaamatta.

Muutakin kuin töhryjä
Tavoitteena maalauksissa on se, että ilkivalta bussipysäkeillä vähenisi niiden myötä.– Meillähän on ollut ongelmana paljon ilkivaltaa ja että niitä pysäkkejä töhritään. Ajattelimme, että olisihan se mukavaa, jos siellä olisi jotakin muita kuvia tai kaunistusta, Nousiainen perustelee.
Pysäkki-ilkivallan ehkäisyä maalauksilla on kokeiltu aikaisemmin myös Vihtavuoressa. Siellä bussipysäkkien sotkeminen onkin vähentynyt maalausten myötä. Samaa vaikutusta toivotaan Leppävedellekin.
Kolmikon kesätyöt ovat jo loppuneet, mutta maalaustyöt jatkuvat vielä: kaksi taiteilijoista jatkaa maalausprojektia vapaaehtoisesti omalla ajallaan, ilman palkkaa. Tavoitteena on saada koristeltua kaikki Leppäveden pysäkit.
– He ovat lupautuneet, että he jatkavat tätä projektia, vaikka työt ovat loppuneet. Oma-aloitteisuutta ja innokkuutta pyritäänkin kannustamaan, Nousiainen sanoo.

Alempi kuva (c) Satsuma

4 kommenttia:

  1. Aivan mahtava artikkeli! Piristi mieltä :) Lisää tälläistä!

    VastaaPoista
  2. Voi vitsit kuin siisti! Tulispa tänne Lappeenrantaanki tollasta kauneutta ;3

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.