lauantai 30. tammikuuta 2016

Facebook: Ginga-kirpputori

Facebookissa on olemassa Mutun ja Antun ylläpitämä Ginga-kirpputoriryhmä, jossa myydään, vaihdetaan ja ostetaan Ginga-aiheista tavaraa. Taisin ihan joskus ryhmän perustamisaikoina saada kutsun liittyä ryhmään. Mutta liityin vasta virallisesti viime keväänä, jonka jälkeen sen toimintaa onkin tullut seurattua vähän väliä.

Viime vuosi oli siitä erikoinen, että aloin käyttämään Huuto.nettiä ja tekemään kauppaa ensimmäistä kertaa yksittäisten ihmisten kanssa. Sitä tuli treenattua siihen asti, kunnes päätin aktivoitua Ginga-kirpputorin saralla. Ottaa sen siis yhdeksi kanavaksi, josta etsiä ja mahdollisesti ostaakin tavaraa. Tein joku aika sitten ensimmäisen ostokseni kyseisestä ryhmästä eräältä tutulta myyjältä. Vielä en ole kuitenkaan tuotteeseen käsiksi päässyt, sillä tilaan vielä puolen vuoden ajan keräilytavaran kotiini. Mutta kaupanteko sujui hyvin, ilman sen kummempia ongelmia.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että mm. suomimangaa ja figuureita myytäisiin eniten. Mutta onhan japaninkielistä mangaa ja kortteja/tarrojakin tarjolla. Olen tehnyt myös joitain erikoisiakin löytöjä etenkin mangan saralta. Mutta oma keräilyni on siinä vaiheessa, että kaikki enimmät minulta jo löytyy. Tästä syystä Urumin, Ginga.fin kaupan ja Huutonetinkin kohdalla on se sama ongelma. Eli näin kuuden vuoden jälkeen keräilytavaran hankkiminen ja ostaminen ei ole enää samanlaista. Mitä pidempään on kerännyt ja ostanut yhtä sun toista, sitä vaikeampaa on hyötyä näistä eri kanavista. Ihan ymmärrettävää. En kuitenkaan sanoisi, etteikö se olisi mahdotonta. Sillä aina tulee jotain utta vastaan kuten tuote, jonka viimeksi löysin Ginga-kirpputorilta. Tämä on nyt vain se keräilyn yleinen ongelma.

Näen kuitenkin Ginga-kirpputorissa aivan omanlaisensa mahdollisuuden. Pidän itse esim. siitä, että Facebookin kautta kontakti ihmisiin on jonkin verran suorempaa kuin Huuto.netissä. Nimimerkkien ja muiden taakse ei enää niin piilodukaan. Toiminta on hieman läheisempää. Omasta mielestäni kyseinen ryhmä voi tutustuttaa faneja/keräilijöitä enemmän toisiinsa kuin juuri Huuto.net. Sillä yhteisö on sosiaalisempi, eikä enää sitä että yksi myy ja toinen ostaa. Ginga-kirpputorissa on siis jotain muutakin. Ja siitä syystä toivonkin, että se löydettäisiin kanavana. Vaikka sitä ei välttämättä pystyisi hyödyntämään samalla tavalla. Olisi silti hienoa, että se nähtäisiin mahdollisuutena ja alkaisi yleistyäkin.

Jäseniä on ihan kiitettävästi, kohta lähempänä kuuttasataa. Väkeä otetaan ja halutaan mukaan, eikä se ole vain oma kuppikuntansa. Ylläpitäjät ja jäsenet ovat siis tehneet tässä asiassa hyvää työtä. Sääntöjä ja niiden toteutumista valvotaan, vaikka kaikki ei ole aina mennyt kuten piti. Mutta siitä on opittu. Parempi siis arvostaa kehitystä kuin juuttua arvostelemaan vanhoja asioita. Tällä hetkellä toivoisin oikeastaan yleisellä tasolla sääntöjen noudattamista ja hyvää käytöstä. Itseäni häiritsee se, että miten monet ilmoitukset ovat periaatteessa menneet vanhoiksi. Enää ei tiedä tuotteen ja myymisen tämänhetkistä tilannetta. Ja kommenteissakaan ei välttämättä vastata. Tämä tuntuu tukkivan sivustoa ja aiheuttavan lisätyötä mm. ylläpitäjille, kun jäsenet eivät aina hoida hommiaan. 

Anime- ja manga-jutuille on omat ryhmänsä Facebookissa. Gingalla on aivan oma kulttuurinsa Suomessa, jolloin on hyvä että kysyntään on vastattu jälleen yhdellä tavalla. Facebookissa ilmenevän Ginga-kirpputorin kautta.

2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä vinkistä! Voisihan tuolla kaupankäyntiä joskus harkita, kun itse olen keräilemääni tavaraa, japaninkielistä mangaa ja figuureita, ostellut tähän asti lähinnä huuto.netistä.

  Facebookia tosin en itse vielä omista :'D mutta voisihan sitä harkita tosiaan....

  Onko muuten hintaluokka ollut kohtuullista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi siis olla hyvä vaihtoehto. Jotkut Huuto.netissä myyvät voivat myydä myös kyseisessä ryhmässäkin.

   On.

   Poista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.