perjantai 30. lokakuuta 2015

Versioista ulkopuolelle jääneet hahmot

Kaikki hahmot eivät suinkaan esiinny animessa ja mangassa. Voi olla, että jotkut on tehty vain toiseen versioon. Siksi tarinankulussa onkin eroavaisuuksia. Otin tähän mukaan ne hahmot, jotka ovat jääneet itselleni vahviten mieleen. Ja näille olisin suonut vähän enemmän roolien suhteen.

Yllä oleva hahmo on jäänyt nimettömäksi, vaikka siitä on puhuttu nimellä ojīsan (= vanhus). Hahmo esiintyy ainoastaan mangassa ja Johnin joukko törmää siihen ollessaan Kyushussa. Bemu nimittäin sokeutti koiran, kun se oli erehtynyt katsomaan hänen syöpyneitä kasvojaan. Hahmo pysäyttikin Johnin poppoon ja varoitti, etteivät he toistaisi hänen tekemää virhettään.

Animessa ei näytetään läheskään niin paljon Kyushun tapahtumia kuin mangassa. Etenemistahti on siis nopeampi, mikä selittää sen ettei hahmoa ole mukana. Ottaen huomioon myös sen, ettei animessa näy kohtausta, jossa John ja muut käyvät katsomassa, miten Great pärjää.
Omasta mielestäni juuri tämä sokea, vanha koira toi ennen kaikkea Bemuun sitä katu-uskottavuutta. Animessa Bemulla ei nimittäin ole sellaista mainetta, koska rooliakin on kavennettu. Vaikka hahmo kulkee aikalailla käsi kädessä Bemun kanssa, oltaisiin tällainen pienikin seikka voitu lisätä animeen. Se olisi saanut Ohun sotureitakin hieman varuilleen, kun Bemu uskaltaa toimia noinkin raalla tavalla. Animessa hän nöyrtyy niin helposti sotureiden edessä.

Harunosuke vuorostaan kuului Battin ryhmään, Hougenin joukkoon. Hahmoon törmätään, kun se päättää ottaa hatkat ja Hougen sattuu löytämään hänet. Harunosuke on jopa hetkellisesti vaarassa päästä hengestään, mutta pääsee rotunsa ansiosta mukaan Hougenin juoneen. Weed törmääkin häneen myöhemmin.

Harunosukessa kiehtoo kieltämättä sen rotu. Pidän siitä, että Weedissä tanskandoggeja on enemmän ja melkeinpä aina ne korvat ovat olleet pystyt tai puolipystyt. On siis miellyttävää nähdä vaihteeksi tällaistakin. Mutta rodun lisäksi tärkeänä ominaisuutena tulee myös luonne-ero. Kaikki muut rodun edustajat on kuvattu väkivahvoiksi ja rohkeiksi. Harunosuke tekee siinä poikkeuksen olemalla arempi ja pelokkaampi. Mutta ystävällisyyttä löytyy sitäkin enemmän. Ehkä siitä tuleekin jostain syystä mieleen Lonely Ronin päähahmo Ron? Vaikka aika vähän hahmoon pääseekin tutustumaan. Mutta tässä kohtaa Hougenin juoni toimi täydellisesti.

GNG:n mangassa esiintyy eräs tuntemattomaksi jäänyt tanskandoggi. Hän toimi mm. Billin joukossa ja varoitti Giniä tulevasta taistelusta. Samannäköinen hahmo esiintyy myös Weedin toisessa mangassa, kun Daisuke saa valokuvat Ohun vaarallisimmista koirista. John ja Akame ovat mukana ja myös tämännäköinen koira. Mutta silti kiistellään, onko koira sama kuin GNG:ssä.

Takahashi on tosiaan voinut tarkoittaa/ajatella koiran GDW:n puolella esim. Keniksi/Greatiksi. Mutta jos ajatellaan, että koira on sama kuin GNG:ssä - kiinnostaa minua monet asiat. Miten se oli päässyt ns. tuohon asemaan verrattuna siihen, millainen asema koiralla oli GNG:ssä. GNG:n animessahan tanskandoggi ei esiinny, vaikka se oli ihan kiva lisäys pyörimään Sniperin ja Billin joukkoon. 
Mutta luulen, että GNG:n/GDW:n hahmolla on haettu jotain ihan muuta Akamen ja Johnin rinnalle. Vaikuttavuuden kannalta se olisi vaatinut jo animessakin mukana olemista..

Ryu, Ryo, Hanji ja Heita tulivat mukaan animeen, kun Jerome haki Shikokusta apujoukkoja Weedille. Poppoo nähdään mm. ilmestymässä Toubein kuolinhetkellä ja tukemmassa, jotta tosa ei kaadu. He myös auttavat esim. Kagetoraa ja Keniä jäädyttyään Battin ansaan.

Minulla on vähän ristiriitaiset tuntemukset tästä nelikosta. Toisaalta tuntuu, että Musashi väkisin änkesi heidät Jeromen mukaan ollessaan niin huolissaan uroosta. Mutta toisaalta on kivaa nähdä näin hyvällä ulkonäködesignilla varustettuja hahmoja touhuamassa. Heidän roolinsa ei jää pieneksi, vaan nelikkoa näytetään vielä lopputaistelunkin puolella. Ammattitappajien kuoltua vähän kaipasin sitä, että Jerome vetäisi jälleen jotain ryhmää. Mutta tiedä sitten, onko tämä juuri se? Ja Jerome alkaa melko nopeasti irtautua porukasta ja jättää heidät muiden avuksi. Mangassa taas pidän toisaalta siitä, että hahmo toimii yksin. Mutta sitä itsetuhoisuuden ja harhailun määrää ei jaksa kukaan.

Ryo on ehkä eniten se hahmo, josta nautin. Ja se oikeastaan yllätti, että hieman sallittiin sitä, että Ryo jyräsi koiria sivuun. Mutta petyin jollain tapaa siihen, että hän ja Ryu menivät haastamaan Hougenia. Naarashahmo kärsi tästä nyt, vaan enemmän koska Ginga-maailma.
Mutta oli hienoa nähdä, että Ohun soturit saivat hieman ulkopuoliseltakin taholta apua ja pelastusta. Sen takia taistelu ei ollut niin yksitoikkoista. Mutta nelikko ei myöskään mennyt puuttumaan liikaa, vaan oli siellä missä tarvittiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.