lauantai 10. elokuuta 2019

Hänhän elää!

Tämä aihe koskee juonipaljastuksia Ginga Densetsu Noah sarjasta. Jos et ole yhtään perillä sarjasta, kannattaa lopettaa lukeminen tähän.

Ei ole kauaakaan, kun sarjaan liittyen paljastui mitä erikoisin ja yllättävin käänne.

Tämä Noah onkin jo GNG:n ajoilta tuttu Hyena, joka on vain vaihtanut nimensä.

Olin itse äärimmäisen yllättynyt, kun kuulin tästä tapauksesta. On nimittäin kaukaa haettua, että juuri Hyena palaisi kehiin. Yhteen aikaanhan yhtä Tenkan riveissä ollutta koiraa luultiin juuri Hyenaksi. Mutta nyt Hyena on ilmestynyt ilmielävänä ihan omana itsenään.

Mites sitten hahmo on elossa? Pitkäänhän luultiin, ettei esim. Sniperiä tultaisi näkemään enää. Mutta niin vain hänkin ja Ben selvisi virtauksesta. Näin ollen Hyena on aika samaa luokkaa heidän kanssa. Voisin hyvin kuvitella, että Hyena olisi luullut Sniperin tappaneen Benin. Tästä epäluuloisena Hyena lähti pakomatkalle peläten, että Sniper vielä tappaa hänet petturina. Hyena pysyikin poissa kuvioista ja vaihtoi nimensä. Näin hän pystyisi suojelemaan omaa nahkaansa paremmin.

Mutta nähtiinhän Hyenaa haamuna muulloin? Itse olen aina vähän ajatellut niin, että Ohun soturit ovat ns. päässään halunneet nähdä kuolleita ystäviään. Tätä ei ole välttämättä oikeasti tapahtunut kerronnasta huolimatta. Eli en pidä tätä mitenkään kiveenhakattuna.

Hyena nähtiin GDW:n puolella myös ottamassa erästä Ohun soturia vastaan kuolemanporteilla. Noh, tämäkin vähän liittyy edelliseen. Kenties koirat ovat aina vain luulleet Hyenan kuolleen? Hänen epäselvä kohtalonsa teki sen, että noin vain ajateltiin automaattisesti.

(Itse luulin pentuna GDW-mangaa lukematta, että esim. Kurotora kuolisi sarjassa. Tämä GDW:n lopputunnarissa olevien hahmojen pohjalta, joissa on aika paljon kuolleita.)

Onhan tämä erikoista myös siksi, ettei Takahashi ole esim. koskaan pitänyt Hyenasta. Mutta onhan hänen mielipiteensä hahmosta muuttunut sen jälkeen, kun hän teki Hyenasta rohkeamman. Ehkä nyt on oiva tilaisuus jatkaa hahmon kehittämistä.

Mahtavaa, että Ginga-sarjassa tapahtuu yhä kohauttavia asioita. Takahashi ei tällä toiminnallaan mennyt pilaamaan yhtään mitään. Päinvastoin! Hienoa saada vanha hahmo GNG:n puolelta takaisin kehiin, kun niin monen kohtalo jäi arvoitukseksi (Chutora, Mutsun muut kenraalit paitsi Kisaragi). 

6 kommenttia:

  1. Hyenan paluu tuntui hassulta. Okei, GDW-suomennoksessa sanottiin vain, että Hyena menetti tajunsa, mutta tottahan sitä oletti hahmon kuolleen ainakin verenhukkaan, kun Sniper repi tältä mahan auki ja verihän ei veden alla hyydy.

    En muista äkkiseltään, onko Takahashi edes haastatteluissa sanonut varmasti, että Hyena on kuollut, Joen tapauksessa on samaa: GDWO:ssa sanottiin että Joe vain menetti tajunsa, mutta muistaakseni missään ei suoraan sanottu että Joe on kuollut, ainoastaan Takahashin Suomi-vierailun aikana annettu haastattelu vahvisti Joen kuolleen. Mutta Hyenastahan ei sitä sanottu suoraan...?

    No, odottaa vain, mitä Hyena a.k.a Noah tuo tarinaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meteor Ginissä taidettiin ainakin miettiä, että Hyena olisi selvinnyt hengissä.

      Poista
  2. SPOILEREITA SARJASTA


    Nyt on selvinnyt, että Hyena on menettänyt muistinsa ja eli sen jälkeen kolme vuotta lemmikkinä. Sitten Hyena eli luonnossa ja auttoi muita koiria.

    VastaaPoista
  3. Jotenkin olisi kuvitellut, että jos jokin kuolleeksi oletettu olisi tullut sarjaan, se olisi ollut Joe, vaikka Takahashi on kertonut omin sanoin Joen kuolleen.

    Tietty GDW:ssähän ei mainittu Hyenan kuolleen (kohtaus, jossa Sniper muistelee tapahtumia), vaan että tämä oli tajuton. Tietty sitä oletti, että Hyena olisi kuollut ainakin verenhukkaan, kun Sniper repi sen mahan auki, ja kun Hyena on vielä nähty ainakin kahdesti haamuna.

    No, toisaalta, olisi kiva nähdä, miten Gin reagoi Hyenan jälleennäkemiseen :)

    VastaaPoista
  4. Hyenan selviämistä on ihmetelty eikä syyttä, mutta toisaalta, niinhän Sniperkin selvisi vaikka jäi kiven alle takajaloistaan, periatteessa tämän olisi pitänyt hukkua. Joten miksi Hyenan selviytyimistä sitten pidetään omituisena, eihän GDW-mangassa muuta sanottu että tämä menetti tajunsa, vähän kuin (ainakin GDWO:n suomennoksesa) Joen mainittiin menettäneen tajunsa.

    VastaaPoista

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.