keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Empatiakyvytön Jerome

Kuten tiedämme, Jeromella ja Kaibutsulla on ollut todella läheinen suhde. Jerome on ollut se, joka on ollut Kaibutsun tukena hirviön kokiessa koe-eläinhelvettiä. Tästä syystä minua onkin aina häirinnyt eräs Jeromen kommentti.

Weedin jaksossa 5 käy ilmi, että Kaibutsu selvisi Torahampaan sortumisesta. Kaibutsu kysyy Jeromelta, miksi hän on ihmisten puolella. Tähän Jerome vastaa sen olevan koirien tehtävä. Koirat ovat aina toimineet yhteistyössä ihmisen kanssa. Jopa sukupuuttoon kuolemiselta on voitu välttyä, kun ihminen on ollut täydellinen liittolainen. Tämän jälkeen Jerome syyttää Kaibutsua ihmisten kimppuun hyökkäämisestä.
Kaibutsun koskettavan tarinan jälkeen ymmärtää täysin häntä. Laboratoriosta karkaamisen ja katkeruuden ihmisiä kohtaan. Mutta Jeromen mielestä Kaibutsun olisi pitänyt vain kestää.

"Sinun olisi pitänyt kestää. Meidän on toteltava omistajiamme."

Jos olisin Kaibutsu, olisin todella loukkaantunut noista sanoista ja vähättelystä. Jerome kuitenkin oli paikalla todistamassa Kaibutsun kokemuksia. Niin, aika ilkeää toimia tukihenkilönä 5 vuotta ja sitten laukoa noinkin empatiakyvytön kommentti. Ajattelikohan Jerome pohjimmiltaan noin koko tuon ajan? Vai tuliko tämä ajatus kenties myöhemmin? Oliko välittäminen Jeromen puolelta ylipäätään aitoa?

Jeromen mielestä Kaibutsun olisi varmaan pitänyt olla kiitollinen. Oikeastaan hän saa kiittää olemassaoloaan ihmisiä, koska muuten sukupuuttoon kuoleminen olisi tullut kysymykseen jo iät ja ajat. Kiitollisuudenvelassa Kaibutsun olisi vain pitänyt selvitä koe-eläimenä.

Jerome on ehkä tottunut palvelemaan ihmisiä oman työnsä puolesta. Tämä suhde ei ole ehkä ollut niin terveellinen/normaali kuin esim. Ginin ja Daisuken. Ihmiset ovat voineet näin ollen teetättää Jeromella mitä vain. Jossain kohtaa se on häiriintynyt ja Jerome ei ole voinut enää edes kyseenalaistaa mitään. Jeromesta on tullut varsin tunteeton/tunteita kokematon, jolla on aina vain työrooli päällä.

En siis itse usko Jeromen olevan aidosti sellainen, millaiseksi tuo kohtaus hänet tekee.

Onkin aika ironista, miten nopeasti Jerome havahtuu tähän sokeuteensa. Jo seuraavassa jaksossa hän on vihainen ihmisille siitä, miten he ovat häntä käyttäneet. Kenties se saa Jeromen tajuamaan, mitä ihmiset tekivät Kaibutsulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustele! Kommentteja valvotaan tällä hetkellä. Ilmoita toki myös mahdollisista kirjoitusvirheistä ja toivepostauksista. Kiitos! :)

(c) Blogini manga- ja animekuvia saa käyttää. Sama koskee myös yksittäisiä oheistuotekuvia.